perjantai 22. toukokuuta 2009

Joulukuun vasurit osa2


MILLA JOVOVICH, NÄYTTELIJÄ, LAULAJA, MALLI, UKRAINA 1975Milla Natasha Jovovich (serb. Milica Nataša Jovovich, ukr. Militsa (Mila) Nataša Jovovytš, ven. Militsa Nataša Jovovitš, s. 17. joulukuuta 1975 Kiova, Ukraina) on näyttelijä, laulaja ja entinen supermalli. Hänen äitinsä on venäläinen näyttelijä Galina Loginova Jovovich ja isänsä on serbialainen lastenlääkäri Bogich Jovovich. Jovovichin ollessa 5-vuotias perhe muutti Sacramentoon, Kaliforniaan Yhdysvaltoihin. Jovovich aloitti mallinuransa jo 11-vuotiaana. Ehkä tunnetuimman mallisopimuksensa Jovovich solmi L'Orealin kanssa. Meillä Milla tunnetaan erityisesti elokuvatrilogiasta Resident Evil.Nykyään Jovovich on kihloissa ohjaaja-käsikirjoittaja Paul W.S. Andersonin kanssa, jonka kanssa hänellä on 3. marraskuuta 2007 syntynyt tytär Ever Gabo. Vuonna 2005 Milla Jovovich ja näyttelijä Carmen Hawk lanseerasivat Jovovich-Hawk -vaatemalliston.


ELLIOT EASTON, KITARISTI, USA 1953Elliot Easton (s. Elliot Steinberg 18. joulukuuta 1953 Brooklyn, New York) on Amerikkalainen The Cars yhtyeen kitaristi ja taustalaulaja.

KEITH RICHARDS, MUUSIKKO, ENGLANTI 1943Keith Richards (s. 18. joulukuuta 1943 Dartford, Kent) on Englantilainen The Rolling Stones -yhtyeen kitaristi ja on yhdessä Mick Jaggerin ja Brian Jonesin kanssa yhtyeen perustajajäsen. Rolling Stonesia pidetään yhä yhtenä aikamme suurimmista rock-yhtyeistä. Richards on julkaissut myös kolme sooloalbumia Talk Is Cheap (1988), livealbumi Live at Hollywood Palladium (1991) sekä Main Offender (1992). Hän on myös vieraillut lukuisissa yhtyeissä.Näyttelijä Johnny Depp kertoi ottaneensa vuonna 2003 ilmestyneessä elokuvassa Pirastes of the Caribbean: Mustan helmen kirous, roolihahmoonsa Jack Sparrown mallia Keith Richardsista ja Richards valittiinkin Pirates-trilogian kolmanteen osaan näyttelemään Jack Sparrown isää, Teague Sparrow'ta.Hänen tunnusmerkkinsä on sanottu olevan korut, tupakka ja Fender Telecaster -kitara.

RAY LIOTTA, NÄYTTELIJÄ, USA 1954Ray Liotta (s. 18. joulukuuta 1954, Newark, New Jersey) on Amerikkalainen näyttelijä, joka tunnetaan parhaiten Henry Hillin roolista Martin Scorsesen elokuvassa Mafiaveljet. Liotta aloitti näyttelijänuransa 1970-luvun lopussa televisiosarjassa Another World, jossa hän esitti kolmen vuoden ajan Joey Perriniä.

ROGER E. MOSLEY, NÄYTTELIJÄ, USA 1938Roger Earl Mosley (s. 18. joulukuuta 1938 Los Angeles, Kalifornia) on Amerikkalainen näyttelijä, joka tunnetaan parhaiten roolistaan helikopteripilotti Theodore "T.C." Calvinina pitkään tv:ssä pyörineestä sarjasta Magnum, P.I., jonka pääosassa oli Tom Selleck.

TY COBB, BASEBALL PELAAJA, USA 1886Tyrus Raymond "Ty" Cobb (s. 18. joulukuuta 1886 k. 17 heinäkuuta 1961), lempinimeltään "The Georgia Peach," oli Hall of Fame -tason baseball pelaaja ja jäi historiaan yhtenä kaikkien aikojen parhaista pelaajista.

BETTY GRABLE, NÄYTTELIJÄ, USA 1916Betty Grable (s. 18. joulukuuta 1916 k. 2. heinäkuuta 1973) oli Amerikkalainen tanssija, laulaja ja näyttelijä. Hänen "kylpyasu" -kuvastaan tuli toisen maailmansodan aikaan ykkös pin-up tyttö -kuva ja myöhemmin se lisättiin pysyvästi myös Life 100 Photos that Changed the World -kategoriaan.


JEAN GENET, KIRJAILIJA, AKTIVISTI, RANSKA 1910Jean Genet (s. 19. joulukuuta 1910 k. 15. huhtikuuta 1986) oli monitaitoinen Ranskalainen kirjailija ja myöhemmällä iällään poliittinen aktivisti. Hän kirjoitti novelleja, runoja, näytelmiä ja esseitä kuten Querelle de Brest, The Thief's Journal, Our Lady of the Flowers, The Balcony, The Blacks ja The Maids.

LENNY WHITE, RUMPALI, USA 1949Lenny White (oik. Leonard White III, s. 19. joulukuuta 1949, New York) on Amerikkalainen jazz- ja rock-rumpali, joka vuoteen 1969 mennessä oli kohonnut muusikkopiireissä jo niin korkeaan asemaan, että pääsi mukaan Miles Davisin kuuluisalle Bitches Brew levylle.

JESSICA STEEN, NÄYTTELIJÄ, KANADA 1965Jessica Steen (s. 19. joulukuuta 1965 Toronto, Ontario) on Kanadalainen tv- ja elokuvanäyttelijä. Hänet voidaan tavata mm rooleistaan elokuvissa ja tv-sarjoissa Homefront, Earth 2, Armageddon, NCIS ja CSI.

KRISTY SWANSON, NÄYTTELIJÄ, USA 1969Kristen Noel "Kristy" Swanson (s. 19. joulukuuta 1969 Mission Viejo, Kalifornia) on Amerikkalainen näyttelijä. Swanson tunnetaan parhaiten alkuperäisenä Buffy Summersina elokuvassa Buffy the Vampire Slayer (1992).
LUKAS ROSSI, LAULAJA, KANADA 1976Lukas Rossi (s. 21. joulukuuta 1976 Toronto, Ontario) on Kanadalainen muusikko, laulaja ja lauluntekijä, joka on valittu CBS:n Rock Star: Supernova -realitysarjan pääartistin rooliin. Supernova julkaisi myös albumin vuoden 2006 marraskuussa.

DOROTHY KAMENSHEK, BASEBALL-PELAAJA, USA 1925Dorothy "Kammie" Kamenshek (s. 21. joulukuuta 1925 Cincinnati) on Amerikkalainen, entinen baseball-pelaaja Cincinnatista. Hän aloitti pelaamisen paikallisessa "softball liigassa, josta hänet keksittiin seitsemäntoista vuotiaana All American Girls Professional Baseball liigaan. Hän lopetti ammattilaisuransa vuonna 1952.


RICKY MARTIN, LAULAJA, PUERTO RICO 1971Ricky Martin, (oik. Enrique Martin Morales, s. 24. joulukuuta Puerto Rico) on maailman suosituimpia Latinopopin esittäjiä.

Hän lauloi nuorena kuorossa ja esiintyi koulunäytelmissä. 12-vuotiaana hän pääsi Menudo-poikabändiin, joka oli suosittu Latinalaisessa Amerikassa. Hän sai potkut yhtyeestä tultuaan sen säännöillä yli-ikäiseksi 17-vuotiaana. Vuonna 1989 hän muutti New Yorkiin luomaan soolouraa, aluksi ilman suurempaa menestystä. Myöhemmin hän palasi Latinalaiseen Amerikkaan ja muutti Meksikoon, jossa julkaisi kaksi ensimmäistä albumiaan. Hänen nimeään kantava albumi Ricky Martin (1999) myi reilusti yli 17 miljoonaa kopiota, jonka jälkeen hänen suosionsa kasvoi maailmanlaajuiseksi.

DOYLE BRAMHALL II, KITARISTI, USA 1968Doyle Bramhall II (s. 24 joulukuuta 1968 Austin, Texas) on Amerikkalainen Smokestack yhtyeen kitaristi ja laulaja ja soittaa myös kakkoskitaraa Eric Claptonin yhtyeessä.


MAC POWELL, MUUSIKKO, USA 1972Johnny Mac Powell (s. 25. joulukuuta 1972 Montgomery, Alabama) on Amerikkalainen laulaja-lauluntekijä ja tuottaja, joka vaikuttaa mm. Christian Rock ja Third Day yhtyeissä yhdessä kitaristi Mark Leen kanssa. Powerll voitti vuonna 2001 Gospel Musiikkipalkinnon sarjassa Vuoden Miesvokalisti.

SAMI RUUSUKALLIO, MUUSIKKO, SUOMI 1963Sami-Kalle Ruusukallio (s. 25. joulukuuta 1963) on Suomalainen muusikko, joka tunnetaan parhaiten Eppu Normaali -yhtyeen basistina. Hän liittyi Eppu Normaaliin vuonna 1989 Mikko Nevalaisen lähdettyä yhtyeestä.

ANNIE LENNOX, MUUSIKKO, ENGLANTI 1954Annie Lennox (s. 25. joulukuuta 1954 Aberdeen, Skotlanti) on Brittiläinen muusikko, palkittu laulujentekijä ja Eurythmics -duon laulaja. Hän on tehnyt yhtyeen ohella myös soolouraa. Eurythmicsin musiikin pääpiirre on Lennoxin voimakas ja ilmaisukykyinen alttoääni.


GREGORY B. WALDIS, NÄYTTELIJÄ, USA 1967Gregory Brian Waldis (s. 27. joulukuuta 1967 Los Angeles) on parhaiten tunnettu tv-sarjan Sturm der Liebe (Lemmenviemää) toisen pääosan näyttelijänä, Alexander Saalfeldina. Lemmen viemää on saksalainen telenovela, jota näyttää Subtv. Sarjan ensiesitys oli Saksassa ARD-kanavalla syyskuussa 2005 ja sarjaa on näytetty siitä lähtien, henkilöt ovat kuitenkin vaihtuneet suuresti.


MACKENZIE ROSMAN, NÄYTTELIJÄ, USA 1989Mackenzie Ryann Rosman (s. 28. joulukuuta 1989 Charleston, South Carolina) on Amerikkalainen lapsinäyttelijä. Hänet tunnetaan parhaiten roolistaan Ruthie Camdenina tv-sarjassa CW's 7th Heaven. Rosman on osittain juuriltaan Cherokee.


MEREDITH MONROE, NÄYTTELIJÄ, USA 1969Meredith Leigh Monroe (s. 30. joulukuuta 1969 Hoston, Texas) on Amerikkalainen näyttelijä, joka tunnetaan parhaiten roolistaan Andie McPhee sarjassa Dawson's Creek. Hänet voidaan nähdä myös vierailevana tähtenä sarjassa Criminal Minds.

MATT LAUER, TV-PERSOONA, USA 1957Matthew Todd Lauer (s. 30. joulukuuta 1957 New York) on Amerikkalainen tv-persoona, joka tunnetaan parhaiten NBC:n The Today Show:n juontajana. Aiemmin hän on toiminut mm. uutisankkurina New Yorkissa.
VAL KILMER, NÄYTTELIJÄ, USA 1959

Ice Man (Top Gun)Val Edward Kilmer (s. 31. joulukuuta 1959 Los Angeles, California) on Amerikkalainen näyttelijä, joka tunnetaan mm. elokuvista Top Secret (1984), Top Gun ja Willow, sekä Jim Morrisonin roolista elokuvassa The Doors. Sen lisäksi hän on näytellyt myös leffoissa Batman Forever, Tombstone, Red Planet, Doc Holiday ja monessa monessa muussa hittileffassa.

Val Kilmer ja Tom Cruise leffassa Top Gun

TOM HAMILTON, MUUSIKKO, USA 1951Thomas William Hamilton (s. 31. joulukuuta 1951 Colorado Springs, Colorado) on Amerikkalainen muusikko, joka tunnetaan parhaiten Aerosmith -yhtyeen basistina.

JAMES REMAR, NÄYTTELIJÄ, USA 1953William James Remar (s. 31. joulukuuta 1953 Boston, Massachusetts) on Amerikkalainen näyttelijä. Hänet muistetaan ehkä parhaiten Richardin roolistaan suositussa tv-sarjassa Sex and the City (Sinkkuelämää).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti