perjantai 22. toukokuuta 2009

Marraskuun vasurit


BILL ANDERSON, KANTRILAULAJA, USA 1937James William Anderson III (s. 1. marraskuuta 1937 South Carolina) on Amerikkalainen kantrilaulala ja lauluntekijä, joka on saanut lempinimen "Whisperin' Bill".

DAVID FOSTER, MUUSIKKO, KANADA 1949David Walter Foster, (s. 1. marraskuuta 1949 Victoria, British Columbia) on Kanadalainen muusikko, tuottaja, säveltäjä ja sanoittaja. Nimi meille Suomalaisille voi olla tuntematon, mutta kotimaassaan hän on lähes popin kuninkaan asemassa. Hän on julkaissut uransa aikana n. 20 solo- ja bändilevyä, sekä lukemattoman määrän levyjä, joissa esiintyy muita hänen lisäkseen.Muutamia hänen muille kirjoittamiaan menestyskappaleita:After the Love Has Gone", Earth,Wind & Fire

"The Best of Me", David Foster & Olivia Newton-John

"Bi-Coastal", Peter Allen

"Friends in Love", Dionne Warwick & Johnny Mathis

"Got To Be Real", Cheryl Lynn

"Hard To Say I'm Sorry", Chicago

"Heart to Heart", Kenny Loggins

"Look What You've Done to Me", Boz Scaggs

"Mornin ", Al Jarreau

"She's A Beauty", The Tubes

"Spies in the Night", Manhattan Transfer

"Stay the Night", Chicago

"Man in Motion", John Parr

"Take A Chance", Olivia Newton-John

"Talk To You Later", The Tubes

"Tears Are Not Enough", Northern Lights for Africa

"Whatever We Imagine", James Ingram

"Glory of Love", Peter Cetera

"Who's Holding Donna Now", El DeBarge

"Wildflower", Skylark

"You're the Inspiraton", Chicago

"Anything for Love", Gordon Lightfoot

"Love Theme from St. Elmo's Fire", David Foster

"Now and Forever", Anne Murray

"The Secret of My Success", Nightranger

"TapDANCE", David Foster

"Who's Gonna Love You Tonight", David Foster

"Winter Games", David Foster

"Somewhere", Barbra Streisand

"The Best Years of Our Lives", Neil Diamond

"Will You Still Love Me", Chicago

"We've Got Tonight", Kenny Rogers & Sheena Easton
REGINALD ARVIZU, MUUSIKKO, USA 1969Reginald "Fieldy/Reggie" Arvizu (s. 2. marraskuuta 1969 Bakersfield, Kalifornia) on alternative metal yhtye Kornin basisti. Hän on vasenkätinen, mutta soittaa oikealla. Hän eroaa muista basisteista siten, että hänellä basso on pystyssä, ei vaakasuorassa kuten normaalisti. "Fieldy" soittaa bassoa hakaten sitä kämmenellään (släpäten), eikä soittaen sormin tai plektralla. Hän soittaa bassoa Ibanez K-5, joka on hänen signature bassonsa. Hänen soittotyylinsä on saanut vaikutteita hip-hopista.Reginald hoitaa Kornin markkinoinnin. Hän suunnittelee kaikenlaisia Kornin fanituotteita (esim. t-paitoja, pipoja jne.), näyttää ne muille yhtyeen jäsenille, jotka joko hyväksyvät tai hylkäävät ne.Lempinimensä "Fieldy" Reginald on keksinyt lempi sarjakuvastaan Karvisesta (englanniksi Garfield). Monissa julisteissa ja kuvissa Reginald näyttää varsin tuiman näköiseltä. Yhtyeen kovaksi pojaksi häntä ei kuitenkaan voi sanoa, sillä hän on sanonut itkevänsä aina nähdessään mm. Leijonakuningas-elokuvan. Hän on syntynyt keikkabussissa. Joidenkin lähteiden mukaan hänen syntymävuotensa on 1970.


MATTI VANHANEN, PÄÄMINISTERI, SUOMI 1955Matti Taneli Vanhanen (s. 4. marraskuuta 1955 Jyväskylä) on Keskustapuolueen poliitikko ja nykyinen Suomen pääministeri. Vanhanen on toiminut pääministerinä vuodesta 2003. Hän on sanonut, että hänen sisällään on ollut aina "hevimies".


ART GARFUNKEL, MUUSIKKO, USA 1941Arthur Ira "Art" Garfunkel, (s. 5. marraskuuta 1941 Queens, New York) on Amerikkalainen laulaja ja näyttelijä. Hänet tunnetaan parhaiten duosta Simon & Garfunkel 1960-luvulla.

ANDREA McARDLE, LAULAJA, NÄYTTELIJÄ, USA 1963Andrea McArdle (s. 5. marraskuuta 1963 Philadelphia, Pensylvania) on Amerikkalainen laulaja ja näyttelijä, joka tunnetaan parhaiten alkuperäisestä Annien roolistaan Broadway musikaalista Annie.

JUDY REYES, NÄYTTELIJÄ, DOMINIKAANINEN TASAVALTA, 1967Judy Reyes (s. 5. marraskuuta 1967 Santiago, Dominikaaninen tasavalta) on tv- ja elokuvanäyttelijä.
 

GLENN FREY, MUUSIKKO, USA 1948Glenn Lewis Frey (s. 6. marraskuuta 1948 Detroit, Michigan) on Amerikkalainen muusikko, laulaja, lauluntekijä ja näyttelijä, joka muistetaan parhaiten Eagles -rockyhtyeen jäsenenä.

GREG GRAFFIN, LAULAJA, USA 1964Tri. Gregory Walter Graffin, tunnetaan myös nimellä Greg Graffin (s. 6. marraskuuta 1964 Racine, Wisconsin) on punkrock yhtye Bad Religionin solisti ja perustajajäsen.

REBECCA ROMIJN, MALLI, NÄYTTELIJÄ, USA 1972Rebecca Alie Romijn (s. 6. marraskuuta 1972) on Amerikkalainen malli ja tv- ja elokuvanäyttelijä.

SHARLEEN SPITERI, LAULAJA SKOTLANTI, 1967Sharleen Spiteri (s. 7. marraskuuta 1967 Glasgow) on Skotlantilainen poplaulaja. Hän on ollut vuodesta 1986 alkaen laulajana Texas-yhtyeessä. Vuonna 2005 Spiteri oli mukana myös Rammsteinin kappaleella "Stirb nicht vor mir" (albumilla Rosenrot). Spiterin juuret ovat Italiassa.BILLY GRAHAM, EVANKELISTA, PRESIDENTIN NEUVONANTAJA, USA 1918Billy Graham (William Franklin Graham; s. 7. marraskuuta 1918 Charlotte, North Carolina) on maailmankuulu Amerikkalainen evankelista, jonka kirkkokunnallinen tausta on baptismi. Graham on toiminut jokaisen USA:n presidentin neuvonantajana Trumanista lähtien. Hän on itse kuvannut elämäntehtäväänsä seuraavasti: "Elämäntehtäväni on auttaa ihmisiä löytämään henkilökohtainen suhde Jumalaan". Grahamin toiminta perustuu suuriin, kirkkokuntarajat ylittäviin, herätyskokouksiin, joita kutsutaan nimellä Missio.


SCARFACE, RÄPPÄRI, USA 1970Brad Terrence Jordan (s. 9. marraskuuta 1970 New Jersey) tunnetaan paremmin esiintyjänimellä Scarface (aiemmin Akshen). Scarfece on Amerikkalainen räppäri, joka nousi kuuluisuuteen The Geto Boys ryhmässä.


HUGH SCOTT, POLIITIKKO, USA 1900Hugh Doggett Scott, Jr. (s. 11. marraskuuta 1900 k. 21. heinäkuuta 1994) oli Amerikkalainen poliitikko, joka kuului myös USA:n senaattiin.

KURT VONNEGUT, KIRJAILIJA, USA 1922Kurt Vonnegut Jr. (s. 11. marraskuuta 1922 Indianapolis, Indiana k. 11 huhtikuuta 2007 New York) oli Amerikkalainen kirjailija. Hänet tunnettiin osin sarkastisesta tyylistää, joka oli sekoitus dokumentaarista kuvausta, science fictionia, mustaa huumoria ja satiiria. Teksteissään Vonnegut asettui puolustamaan yksilön asemaa erilaisia yhteiskunnallisia ja teknologisia koneistoja vastaan, ja hänen tarinoidensa kantava sanoma on voimakkaan humanistinen, joskus osin anarkistinenkin.

MARC SUMMERS, TV-JUONTAJA, USA 1951Marc Summers (s. Marc Berkowitz 11. marraskuuta 1951 Indianapolis, Indiana) on Amerikkalainen tv-persoona, toimittaja ja talk show-isäntä.

DEMI MOORE, NÄYTTELIJÄ, USA 1962Demi Moore (oik. Demetria Gene Guynes, s. 11. marraskuuta 1962 Roswell, New Mexico) on Amerikkalainen näyttelijä. Hänet tunnetaan muun muassa elokuvista Ghost - näkymätön rakkaus, Striptease ja Sotilas Jane. Hän on ollut naimisissa näyttelijä Bruce Willisin kanssa, ja parilla on kolme yhteistä lasta. Syyskuussa 2005 hän meni naimisiin näyttelijä Ashton Kutcherin kanssa.


JEAN SEBERG, NÄYTTELIJÄ, USA 1938Jean Seberg (s. 13. marraskuuta 1938 k. 8. syyskuuta 1979) oli Amerikkalainen näyttelijä. Hän tähditti yht. 34 elokuvaa Hollywoodissa ja myös Ranskassa. Hän saavutti suurimman kuuluisuutensa juuri tehdessään Ranskalaisia elokuvia ja maine kasvoi myös hänen "tuulisen" yksityiselämänsä vuoksi.

WHOOPI GOLDBERG, NÄYTTELIJÄ, USA 1955Whoopi Goldberg (s. 13. marraskuuta 1955 New York) on Amerikkalainen näyttelijä, koomikko, radiotoimittaja, ja kirjailija. Hän on yksi niistä kymmenestä , jotka ovat voittaneet sekä Emmy-, Grammy-, Oscar-, että Tony Award palkinnot.


PRINSSI CHARLES, ENGLANTI, 1948Walesin prinssi Charles Philip Arthur George Mountbatten-Windsor (s. 14. marraskuuta 1948 Lontoo) on Britannian ja yli tusinan kansainyhteisömaan kruununperijä. Hän on kuningatar Elisabet II:n ja prinssi Philipin vanhin poika ja tämänhetkinen Walesin prinssi.Äitinsä astuessa 1952 valtaistuimelle Charles sai Cornwallin herttuan arvonimen, sekä Rothesayn herttuan, joka on Skotlannin kruununperijän arvonimi. Hänestä tehtiin Walesin prinssi ja Chesterin jaarli 26. heinäkuuta 1958. Chesterin jaarli on Englannin kruununperijän arvonimi. Skotlannissa häntä nimitetään Rothesayn herttuan arvonimellä, muualla Walesin prinssin.Charles meni naimisiin Diana Frances Spencerin kanssa heinäkuussa 1981 ja hänen vaimostaan tuli Walesin prinsessa Diana. Heillä on kaksi lasta; William Arthur Philip Louis (1982) ja Henry Charles Albert David eli Harry (1984). Avioliitto päättyi virallisesti eroon elokuussa 1996. Diana kuoli auto-onnettomuudessa vuosi eron jälkeen.Prinssin nykyinen puoliso on hänen nuoruudenrakkautensa Camilla Parker Bowles.

TRAVIS BARKER, RUMPALI, USA 1975Travis Landon Barker (s. 14. marraskuuta 1975) on Amerikkalainen rumpali, joka bongahti kuuluisuuteen blink-182 yhtyeen rumpalina. Tällä hetkellä hän vaikuttaa yhtyeessä +44, sekä sivuprojekteina yhtyeissä Box Car Racer, Transplants ja Expensive Taste.

JOSEPH SIMMONS, MUUSIKKO, USA 1964Joseph Ward Simmons (s. 14. marraskuuta 1964 Hollis, Queens, New York) on yksi hip-hop ryhmä Run-D.M.C:n perustajajäsenistä. Hänet tunnetaan mm. nimillä DJ Run, Joey Simmons tai Rev Run. Hän on Def Jam Recordsin toisen omistajan Russell Simmonsin nuorempi veli.


jatkuu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti