torstai 5. helmikuuta 2009

Kotitalousvälineistä


Oletko koskaan turhautunut oikeakätisille tehtyjen saksien muotoiltuihin sormenreikiin? Saanut jopa rakkoja pitkän leikkaamisen tuloksena?

Onko mielessä käynyt jättää kastike ottamatta, kun ainoa väline on ollut oikeakätisen kastikekauha?

Saatko näppylöitä yksipuolisesta kuorimaveitsestä? Tai miten toimii leikkuuveitsen väärällä puolella oleva sahalaita?

Nuo kaikki ja miljoona muuta tilannetta on tullut eteeni elämäni aikana. Onneksi omistan nykyään niin vasurin sakset, kuin kaksipuolisen kuorimaveitsenkin. Ja onhan niitä jopa molemminpuolisia liemikauhojakin jo olemassa... Näihin tilanteisiin törmää siitä huolimatta kodin ulkopuolella, vaikka itselleen jo olisi vasurien työvälineet hankkinutkin. Harva kuitenkaan kulkee liemikauha tai kuorimaveitsi taskussaan juhlissa, työpaikalla yms. kodin ulkopuolisissa paikoissa, missä näihin ehkä saattaa törmätä.Aterimet


Kummassa kädessä sinä pidät haarukkaa ja veistä?


Miten sinä avaat säilyketölkin?


Oletko hankkinut avaajan, jota voi käyttää kumpi kätinen tahansa, vai avaatko purkin vasemmalla kädellä "nurinkurisesti"? Onnistuuko se? Vai oletko kenties opetellut aikojen saatossa tekemään työn oikealla?

Itse avaan purkit normaaliavaajalla ja oikealla kädellä! Vuosia yritin vasemmalla, huonoin tuloksin. Kyllästyin ja opettelin työn oikealla. Ei sujuvaa, mutta toimii kun tarpeeksi harjoittelee!


 


Miksi käyttää vasenkätisille tehtyjä sakseja?

Katso englanninkielinen opasvideo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti